top of page
  • Forfatterens bildeAnne Margrethe Bendiksen

TIDLIGERE TURER: Bli med - flott vintur til Bordeaux 20.-24.september 2018

Oppdatert: 28. mar. 2019Den kunnskapsrike vinelsker Dag Sørensen blir med som vinguide og Anne Margrethe fra Annetur er reiseleder.

Bordeaux er en spennende by ved elven Garonne sørvest i Frankrike. Byområdet Bordeaux – Arcachon – Libourne har ca 1 million innbygger, og er det sjette største byområdet i Frankrike. Bordeaux er hovedstad i regionen Nouvelle-Aquitaine og er hovedsete og senter for verdens største vinindustri. Verdens største vinmesse, Vinexpo arrangers her. Bordeaux-vin har blitt produsert i regionen siden det 8. århundre.

Dag 1 Torsdag 20.september

Bussavgang fra Dalane etter avtale. Fly med KLM: Kl 06.00 fra Sola – kl 07.30 ank Amsterdam Kl 09.25 avreise fra Amsterdam – kl 11.05 ankomst Bordeaux Her blir vi hentet på flyplassen av buss med guide som kjører oss en rundtur i byen inkludert stopp for 3 retters lunsj  på La Brasserie Bordelaise, før vi tar inn på hotellet.

I Bordeaux skal vi bo på Hôtel La Tour Intendance *** som ligger i sentrum…  en kort spasertur fra de mange restaurantene, kafeene og de eksklusive butikkene i bydelen Saint-Pierre. Her bor du også i nærheten av forretningsstrøket Mériadeck. Bordeaux sentrum passer utmerket for deg som er interessert i god mat, shopping og god vin. Resten av ettermiddagen  og kvelden til fri disposisjon.


Dag 2 Fredag 21.sept Frokost på hotellet før vi besøker Vinslottet  Ch.Smith Haut Lafitte. Kl 10.45 avreise med buss

Velkommen til en opplevelsesrik dag med omvisning, vinsmaking og 5 retters lunsj med tilhørende vin etterfulgt av kaffe/te på denne flotte vingården.

Ca kl 16.30 er vi tilbake på hotellet

Resten av ettermiddagen og kvelden på egenhånd.

Dag 3 Lørdag 22.september

Frokost på hotellet

I dag skal vi på en flott utflukt til Saint Emilion. Kl 09.00 buss fra hotellet  i ca 45 minutter gjennom et landlig landskap med vingårder til Saint Emilion. Noen av de fineste vinene i Frankrike kommer fra dette området  -  for eksempel Chateau Angelus og Cheval Blanc.

Saint Emilion er en liten landsby fra middelalderen og vår lokalguide tar med gruppen rundt på en tur til fots i landsbyen.

Landsbyen Saint Emilion ligger på Unesco’s verdenarvliste og ligger 35 km fra Bordeaux. Byen er bygget som et amfiteater og ligger på en h¢yde med utsikt over Dordogne dalen. Under byen ligger 100 km av underjordiske kjellere og monumenter. Blant de er kirken som er bygget av solid sandstein. I tillegg til dette har byen sjarmerende kirker og små trange gater med hus bygget i gul sandstein. Den lokale spesialiten (ved siden av vinen) er mandelmakaroner, som er laget etter en orginal oppskrift av nonnene som bodde her i det 17de århundre.

På L'Envers du Décor får vi servert  2 retters lunsj inkl 1 glass hvitvin og 1 gl rødvin, mineralvann og kaffe. Denne tradisjonelle bistroen ligger midt i landsbyen. Her lages retter av lokale produkter og dette er også bistroen til den berømte stjernerestauranten Hostellerie de Plaisance i Saint Emilion.

Det blir også  tid på egenhånd i denne koselig lille byen før vi returnerer til Bordeaux

Tilbake i Boudeaux skal vi ut på felles middag om kvelden på Chez Jean Restaurant. Her får vi servert  3 retters middag inkl 18,75cl vin og kaffe. (ca 10 min å gå fra hotellet)


Dag 4 Søndag 23.september Frokost på hotellet Kl 11.00 besøk på  Vinmuseet  La Cité du Vin . Vi blir henter på hotellet av buss og kjørt til museet.

LA CITE DU VIN -  museet i Bordeaux ble åpnet i juni 2016. Dette hypermoderne spesielle bygget er som et landemerke i byen.

Man kommer først inn i et stort rundt rom med et kjellerbibliotek med 9752 vinflasker fra 88 forskjellige land. Videre finnes temporære og faste utstillinger, lesesal, rom for vinsmakning og et stort auditorium. I andre etasje er et museum hvor det er som å være på en reise gjennom tid og rom hvor du oppdager vin som kulturarv.  Du blir ledsaget av moderne verktøy som informerer deg om hva du ser og hvor du går. I 8. etasje finnes også en terrasse hvor du kan beundre utsikten til byen. Inngangsbilletten har et glass vin inkludert.

Tvers over gaten for museet ligger den nye moderne mathallen, Familia til minne om en bar, kino og restaurant med same navn som var veldig kjent i nabolaget fra 1929 til 1972. Mathallen har åpent hver dag, unntatt mandag, og har 23 forskjellige matbutikker, en café` og en restaurant: les Halles de Bataclan.

Kl 13.30 møtes vi i denne restauranten og får servert en 3 retters lunsj (ingen drikke er inkludert)

Etter lunsj kjører bussen oss tilbake til hotellet. For de som ønsker det, er det en flott spasertur langs elven tilbake til sentrum. (ca 45 min tilbake til hotellet)

Om kvelden blir det felles avskjedsmiddag på Belle Epoque som serverer 3 retters middag

inkl  25clvin, min vann og kaffe. (ca 12 minutter å gå fra hotellet)

En tradisjonell restaurant som ligger ved havnen og som før i tiden var et hotel, men som idag er en restaurant i  tradisjonell stil  - med dekor fra La Belle Epoque. Her  finner man et oppfinnsomt  og rafinert kjøkken,  hvor man blander typiske og tradisjonelle franske retter samt  et moderne kjøkken.


Mandag 24.september

Kl 04:45 avreise fra hotellet.  Det vil bli servert enkel frokost på hotellet før avreise. Fly med KLM: Kl 06.30 avreise Boredaux – kl 08.10 ankomst Amsterdam Kl 10.00 avreise Amsterdam – Kl 11.30 ankomst Sola På Sola står bussen klar og kjører oss hjem til Dalane

Pris kr   14.860,- *) pr person i db rom *)Prisen er med forbehold om endring i dagens valutakurs og endring av flyskatt/avgift

Prisen inkluderer: Busstransport i Norge og Frankrike Flybilletter 4 overnattinger inkl frokost på Hôtel La Tour Intendance *** , Bordeaux. Guidet omvisning i Bordeaux ankomstdagen

3 retters lunsj La Brasserie Bordelaise ankomstdagen, ingen drikke er inkludert.

Omvisning og lunsj med vinsmaking på Vinslottet  Ch.Smith Haut Lafitte.– som beskrevet i programmet. Guiding, entre` i Saint Emilion i følge programet. 2 retters lunsj inkl 1 glass hvitvin og 1 gl rødvin, mineralvann og kaffe, L'Envers du Décor, Saint Emilion 3 retters middag inkl 18,75cl vin og kaffe , Chez Jean Restaurant Entre Vinmuseet La Cite du Vin, inkl 1 glass vin

3 retters lunsj på les Halles de Bataclan, ingen drikke inkludert

3 retters middag på Belle Epoque inkl  25cl vin, min vann og kaffe. Norske reiseledere

Tillegg for: Singelrom kr 2.140,- Drikke til maten som ikke er nevnt i programmet Frivillig avbestillingsbeskyttelse  /reiseforsikring

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Bindende påmelding innen 1.juni 2018Anne Margrethe Bendiksen

-annetur as- Drageland 1 N-4380 Hauge i Dalane Tlf 926 47 413


355 visninger

Comments


bottom of page