top of page
  • Forfatterens bildeAnne Margrethe Bendiksen

Bli med på rundtur i Norge 15.-22. juni 2024 UTSOLGT

Oppdatert: 4. apr.
Dag 1 – lørdag 15.juni Avreise fra Dalane om morgenen. Vi kjører via Stord og spiser lunsj på Fitjar Fjordhotell. Målet for kvelden er Stalheim Hotell for middag og overnatting «Den vakre og betagende utsikten utover Nærøydalen fra Stalheim Hotel har gjennom nesten 200 år vært et av høydepunktene i svært mange turisters Vestlandsreise. Ikke uten grunn har tallrike malere og diktere lat seg inspirere av nettopp dette dramatiske, men samtidig harmoniske landskapet.

Dag 2 – søndag 16.juni Frokost på hotellet før vi kjører til Gudvangen for en 2 timers guidet båttur på Nærøyfjorden til Flåm. En fantastisk opplevelse å se den vakre Nærøyfjorden som er på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Det blir tid til å oppleve Flåm på egenhånd før vi fortsetter til Aurland for lunsj. Etter lunsj kjører vi gjennom Lærdalstunnelen og fortsetter videre til Sogndal og Hafslo og så over Sognefjellet på Nasjonal Turistvei. Ved ankomst Bøverdalen tar vi inn på Elveseter hotell for middag og overnatting.

Dag 3 – mandag 17.juni Frokost på hotellet I dag starter vi med et besøk hos bakeren i Lom for å smake på de berømte luftige kanelbollene. Turen går så via Vågåmo og Dovre, og videre gjennom Grimsdalen som er kåret til «Verdens vakreste seterdal» Her får vi lunsj på Grimsdalshytta. Etter lunsj fortsetter vi mot Alvdal, Tønset og Røros før vi tar fatt på den siste strekningen fram til Vauldalen Fjellhotell som skal være vårt hjem de neste 4 netter. «Vauldalen Fjellhotell har utspring fra Vauldalen Gård, med tradisjoner helt tilbake til 1780 i å ta imot ferdasfolk og er et familiedrevet hotell, som setter sin ære i å tilby gjestene god service, tradisjonsmat og tilrettelagte aktiviteter året rundt»


Her blir vi ønsket velkommen til middag. Kaffe drikker vi en av peisestuene, hvor vi tar oss en prat, litt sang eller en svingom.


Dag 4 – tirsdag 18.juni I dag tar vi turen til Røros Bergstad, verdensarven. Her blir det tid på egenhånd til å besøke Røros Kirka, museet eller bare rusle litt i gatene. Vi får en omvisning på Røros Meieriet, en fantastisk historie som starter dystert, men som har blitt til et eventyr. Lunsj spiser vi på Galåvolden Gård, en av de største innenfor lokalmat og pionerer i bærekraftig matproduksjon. Her blir det også omvisning og historiefortelling. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 5 – onsdag 19.juni I dag blir det en fjelltur med buss. Vi kjøre til Langsvola, hvor veiens høyeste punkt er 919,8 m.o.h. En fantastisk utsikt! Vi kjører igjennom et frodig seter område og får et innblikk i seterdrift, reindrift, fiske og bruk av naturens goder. På tradisjonsrike Kalsa Gårdsbakeri får vi smake på Toves uforglemmelige gode lemse og pjalt (kaffebrød). Så besøker vi Skottgården. som er en gammel ferdas gård og skysstasjon. Vi får høre om livet på gården før i tiden. Dagens lunsj kalles «Jorid helt på vidda» og er en rett med lokale råvarer av alle slag og nydelig hjemmelaget rabarbrasuppe med lokale bobler til dessert. En spellemann kommer også innom og vi får nydelig tradisjonsmusikk. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 6 – torsdag 20.juni Etter en tidlig frokost, er det avreise til Sørvika. Der går vi om bor i Fæmunden II. Båten bringer oss til Femundhytten Gård, hvor vi blir mottatt av Tommy og Chris. Vi får omvisning i den nedlagte smeltehytta og blir fortalt om livet på gården. Til lunsj får vi servert spekemat, skjørost og rømme. Før vi returnerer hjem etter denne spesielle dagen, blir det tid til musikk. I kveld dropper vi finstasen og kjører hest og vogn til Volldalskoja. I et bygg i tømmer og sten, tuftet på gamle byggetradisjoner, blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang, serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer. Etter måltidet, serveres kaffe fra svartkjelen, før hestene tar oss med tilbake til hotellet.


Dag 7- fredag 21.juni Etter en god frokost starter vi på hjemreisen. Vi kjører via Tynset og Alvdal til Atna og videre over Ringebufjellet på den fantastisk flotte Friisvegen. Her får en virkelig følelsen av å være på «taket av Norge». Vi stopper for lunsj på Skjerdingen Høyfjellshotell. Etter lunsj kjører vi via Lillehammer og Gjøvik til Vikersund og ankommer Tyrifjord Hotell for middag og overnatting.

Dag 8 – lørdag 22.juni Frokost på hotellet før vi fortsetter hjemturen mot Drammen og så følger vi E18/E39 hjemover. Lunsj spiser vi på Horisonten, Lillesand Vi er hjemme i Dalane tidlig på kvelden. Pris kr 18.500,- pr person i db rom Prisen inkluderer: -Busstransport med en behagelig turistbuss med sjåfør og reiseleder -1 natt på Stalheim Hotell med middag og frokost -Guidet båttur på Nærøyfjorden fra Gudvangen til Flåm ! natt på Elveseter Hotell, Bøverdalen med middag og frokost -4 netter på Vauldalen Fjellhotell inkl full pensjon og alle utflukter i følge programmet -1 overnatting med middag og frokost på Tyrifjord Hotell -Lunsj hver dag på veg til/fra Vauldalen (4 lunsj) Servering av kaffe/te underveis i bussen.

Tillegg for: Singelrom kr 1.950,-. Drikke til maten. Frivillig avbestilling/reiseforsikring


Begrenset antall plasser. Første mann til mølla....... Turen gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte innen 15.april 2024
Ta gjerne kontakt om dere har spørsmål.

Anne Margrethe Bendiksen

Tlf +47 926 47 413


Last ned og skriv ut reisen ved å trykke her:

Tur 15.-22.juni 2024
.pdf
Last ned PDF • 343KB

-annetur as- Drageland 1 N-4380 Hauge i Dalane Tlf 926 47 413


825 visninger

Comments


bottom of page