top of page
  • Forfatterens bildeAnne Margrethe Bendiksen

Dagstur til Ryfylke tirsdag 28. juni 2022

Oppdatert: 1. jul. 2022

Kl 08.50 avreise fra pendlerparkeringen ved YX stasjonen Kl 09.00 avreise fra kirken, Sokndal Kl 09.30 avreise Gruset, Egersund Kl 09.45 avreise Krossmoen

Vi kjører til Ryfylke via Stavanger og gjennom den nye flotte Ryfylketunnelen som kommer opp mellom Jørpeland og Tau. Ryfylketunnelen er en undersjøisk tunnel på riksvei 13 mellom Nord-Jæren og Ryfylke under Horgefjorden i Rogaland. Tunnelen er en del av Ryfast-prosjektet. Den er 14,4 km lang og er verdens lengste og dypeste undersjøiske veitunnel Når vi kommer opp på fastlandet kjører vi om Heia til Bjørheimsbygd hvor vi skal vi besøke Astri Vadla Ravnås i Glasskjelleren hvor hun stiller ut og selger vakker glasskunst. Her koser vi oss med kaffe mens vi ser på alt det flotte Astri lager – her er det mulighet for handel hvis en lar seg friste. Så fortsetter vi til Ryfylkegården Holta hvor vi får servert deilig 2 retters middag i trivelige og rustikke lokaler i det gamle fjøset.


Ferden går nå videre gjennom Tau og Jørpeland før vi tar ferjen fra Oanes til Lauvik.

I Oltedal tar vi en stopp hos Gjestal Kro og Butikk - det gamle Spinneriet som kan tilby et bredt utvalg i garn og strikkedesign, ferdigstrikkede gensere, kofter og jakker, luer og skjerf i tillegg til mange flotte souvenirartikler. Her er det også en egen outlet avdeling med mange gode tilbud.

Vi beregner hjemkomst ca kl 18.00


Pris kr 780,- pr person og inkluderer busstransport, bompenger, ferje, 2-retters middag med kaffe.


Turen gjennomføres ved tilstrekkelig antall deltakere påmeldt innen 8.juni. 

Anne Margrethe Bendiksen

-annetur as- Drageland 1 N-4380 Hauge i Dalane Tlf 926 47 413


394 visninger

Comments


bottom of page