top of page
  • Forfatterens bildeAnne Margrethe Bendiksen

TIDLIGERE TURER: JUL MED GUSTAVA KIELLAND Tirsdag 20. November 2018

Oppdatert: 28. mar. 2019


”O JUL MED DIN GLEDE”

Førjulstur til Finnøy. En fantastisk førjulsopplevelse med et 200-års historisk spenn. Lunt, morsomt, stemningsfullt og uten stress! I Gustava Kiellands fotspor.


Kl 08.30 fra Sokndal ved kirken,

kl 09.00 fra Gruset, Egersund,

kl 09.15 fra Krossmoen.

Kl 11.00 er vi klar for julestemning på Finnøy.


«Vi ønsker deg alle velkommen»

Gustava Kielland er mest kjent for å ha skrive «O jul med din glede» og for å ha starta den aller første misjonskvinneforeininga i Norge. Som prestefrue på Finnøy (1824-1837) sette ho og mannen Gabriel djupe spor etter seg. Eit ope hus og grenselaus omsorg prega ekteparet. Nå kan du møta «Gustava» i tidsrette klede og med opne armar.


«Vi vet nok hvorhen de skal drage»

Turen vår startar i Hesby kyrkje, mellomalderkyrkja som ruvar med utsikt mot Boknafjorden. Her blir me med Gustava tilbake til 1800-talet med kvardagsliv og julefeiring. Senk skuldrene og opplev ei blanding av musikk, skodespel og historieformidling framført på originalt vis.


«Om stormen den raser og snøen vi ser»

Uansett vêr og vind blir det eit kort stopp ved prestegarden der Gustava og Gabriel budde, der minnestøtta over presteparet står.

«Så knytter vi kjærlighets hellige bånd»

På Utsyn Ungdomssenter er bordet dekka til ein flott, mettande og smakfull julelunsj. Og det er lov å

forsyna seg fleire gonger! Inne på Utsyn blir det også julemusikk, julekåseri samt ein liten julemarknad med lokale råvarer og produkt. Ein tur rundt juletreet på finnøysk vis er me også klare for. «Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler» Kl 16.00 setter vi kursen hjemover igjen.

Pris kr 1.250,- pr person og inkluderer busstransport, all guiding og underholdning i hendhold til programmet og en smakfull julelunsj.

Påmelding senest 15.oktober til:

Anne Margrethe Bendiksen

Annetur as Drageland 1 N-4380 Hauge i Dalane Tlf 926 47 413


224 visninger

Comments


bottom of page