top of page
  • Forfatterens bildeAnne Margrethe Bendiksen

Rørosvidda 14. - 19. mars 2022

Oppdatert: 20. mai 2022Over Rørosvidda med hest og slede med vinteren foran deg og historien bak deg.....

Velkommen til et vinter eventyr med Vauldalen Fjellhotell!

Gjennom flere århundrer har handel til og fra Røros foregått med hest. Dette var mer enn transport, for med de reisende ble verden bortenfor fjellene kjent. Svenskene, også kjent som forbønder, var svært velkomne gjester på ferdasgårdene. Disse turene blir gjort den dag i dag til Rørosmartnan.

Vi på Vauldalen brenner for å gi deg den samme opplevelsen – sitte i hestesleden og kjenne den kriblende spenningen ved å være en del av midtvinterens største eventyr. På gårdene venter de i spenning på vår ankomst, for dette er en sjelden anledning til å få høre gode historier, siste nytt om folk fra byen og smake varer som det ellers er vanskelig å få tak på.

Ruta over Rørosvidda går langs den gamle vinterveien, akkurat den samme som ble brukt før i tiden. Den slående vakre naturen står uberørt av tidens gang, og det gjør noe med deg. Når vi tar inn på ferdas gården er omsorgen like stor for både mennesker som hest. Og en ting er sikkert, når forbøndene kommer inn på tunet er det fest. For nå som da, er dette en reise i sosialt felleskap mellom bygd og by. Det er dette vi håper du vil dele med oss!

Denne reisen er en opplevelse utenom det vanlige – en levende reise i Verdensarven, svært få forunt å få oppleve i dag! Vi ønsker dere velkommen til opplevelser som gir balsam for kropp og sjel.

14.-19.mars 2022


Dag 1- mandag 14.mars Avreise fra Dalane etter avtale. Vi kjører til Thon Hotel Arena i Lillestrøm for overnatting og middag. Det blir flere stopp underveis, bl annet for å spise lunsj.

Dag 2 – tirsdag 15.mars Frokost på hotellet før vi fortsetter mot Røros og så videre til Vauldalen Fjellhotell for innsjekk. Hest og slede til Volldalskoja, 3 retters middag med lokale råvarer, historiefortelling og musikk. Forberedelse på en reise tilbake i tid, og en annen bruk av tid

Dag 3 – onsdag 16.mars Frokost på hotellet. Pakking sleder og avreise Vauldalen. Bål og kaffekos med tjukksnipp Ankomst Skottgården i Brekken for lunsj, vi flytter inn for natten. Ettermiddagstur med hest i Brekken. Vi besøker Moen, den minste boplassen i Brekken, Bua, en nedlagt butikk med mange varer intakt fra 50-60 tallet og stopper ved Forbondestatuen, som står der og minner oss om alle bønder som kjørte over grensen og fikk husrom i Brekken. Vi avslutter dagen med middag og musikkundeholdning

Dag 4 – torsdag 17.mars Frokost fra ferdaspann. Pakking av sleder og avreise Skottgården Lunsj på forbondevis ute i det fri. Hestestell ved ankomst Billehaugen i Hitterdalen Tradisjonelt forbondemåltid (rømmegrøt og fisk) Underholdning og musikk, overnatting.

Dag 5 – fredag 18.mars Frokost fra ferdaspann. Pakking av slede og avreise Hitterdalen Bål og kaffekos med Brekk lemse. Oppstalling i ferdas gård på Røros Lunsj og dusj på et av Røros Matsteder før vi starter bussturen hjemover. Vi kjører til Thon Hotell Airport, Gardemoen for middag og overnatting

Dag 6 – lørdag 19.mars Frokost på hotellet før vi setter kursen hjem til Dalane. Vi har flere stopp underveis, bl annet for å spise lunsj og er hjemme igjen i Dalane tidlig om kvelden.

Pris kr 24.900,- pr person i db rom

Prisen inkluderer: Busstransport, 2 netter på hotell i db rom inkl middag og frokost, 3 lunsj under transportetappen, Full pakke, med alt inkludert fra Vauldalen Fjellhotell som beskrevet i programmet

Tillegg i prisen for: Singelrom kr 1.375,-, frivillig avbestilling- og reiseforsikring.


På denne turen er det begrenset antall plasser. Noen få plasser igjen. Påmelding snarest!

Anne Margrethe Bendiksen

-annetur as- Drageland 1 N-4380 Hauge i Dalane Tlf 926 47 413


499 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page