top of page
  • Forfatterens bildeAnne Margrethe Bendiksen

Vauldalen Fjellhotell og Røros med Elden 28.juli – 3.august 2019

Oppdatert: 7. aug. 2019
Elden er et norsk, historisk musikkteater som settes opp i spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros. Elden er et av de mektigste og mest publikumskjære utespillene vi har i Norge. Kombinasjonen med lokale og proffe utøvere gjør dette til en spektakulær forestilling som bør oppleves minst en gang i livet. Dag 1 – søndag 28.juli Avreise fra Dalane om morgenen. Vi kjører via Odda og over Hardangervidda til Geilo for middag og overnatting på Vestlia Resort. Stopp for lunsj ved Åkrafjordtunet. Dag 2 - mandag 29.juli Frokost på hotellet Kl 09.00 avreise fra hotellet I dag kjører vi over Golsfjellet og videre den fantastisk flotte Friisvegen hvor en virkelig får følelsen av å være på «taket av Norge». Stopp for lunsj på Måsåplassen. Ved ankomst Vauldalen Fjellhotell blir vi ønsket velkommen til middag. Kaffe drikker vi en av peisestuene, hvor vi tar oss en prat, litt sang eller svingom.


Vauldalen Fjellhotell har utspring fra Vauldalen Gård, med tradisjoner helt tilbake til 1780 i å ta imot ferdasfolk og er et familiedrevet hotell, som setter sin ære i å tilby gjestene god service, tradisjonsmat og tilrettelagte aktiviteter året rundt.


Dag 3 – tirsdag 30.juli

I dag tar vi en halvdagstur til Brekken. Vi tar turen til tradisjonsrike Kalsa Gårdsbakeri, der baksten foregår på gammelmåten med elting, kjevling og steking på takke. Her får vi høre historien om Brynhilds vollen og selvsagt får vi smake på Toves uforglemmelige lemse og pjalt. På en av de gamle krambuene i Brekken har tiden stått stille, og igjen er den åpnet i all sin sjarm og glans. Her får vi kjøpt litt gammeldags drops, før vi fortsetter til Skottgården. Her inntar vi en tidlig middag og får innblikk i gårdens historie. Ole Peder besitter mye kunnskap om hest og hestetransport, og tar oss med på en reise i hvordan en ferdas gård ble drevet. Måltidet avsluttes staselig, med servering av nydelig, lokal rabarbrasuppe, Pro Secco og tradisjonsmusikk. Tilbake til hotellet blir det tid til en hvil eller en tur i vår fine natur, før vi kjører til Røros. Vi tar oss tid til å rusle rundt i de koselige gatene, før vi blir med på en omvisning i Røros Kirke. Bergstaden Ziir har gjennomgått en omfattende restaurering, og det formelig skinner imot oss. Så går vi til Spillplassen for å se ute spellet Elden. Der får vi med oss en opplevelse utenom det vanlige. I pausen får vi servert kaffe og lemse. Når vi kommer tilbake til hotellet, blir det godt med en god og varm suppe med brød.


Dag 4 – onsdag 31.august

Sverige er vår nærmeste nabo mot øst, i dag får søta bror besøk. Første stopp tar vi på Fjällmuseet i Funäsdalen. Videre tar vi turen til Ljusendals Bruk. Der får vi omvisning og får høre om Farup`s tid. Dagens lunsj serveres underveis, før ferden går videre til Sveriges høyfjellsplatå, Flatruet, 975 m.o.h. På tilbake turen er det naturlig å ta en pause i Mittådalen Sameby, der får vi kjøpt samesløyd og andre husflidsartikler. Før vi returnerer lar vi handlelysten få utløp i Funäsdalen. Vel hjemme igjen blir det servert middag og dans til levende musikk.


Dag 5 –torsdag 1.august Etter en tidlig frokost, er det avreise til Sørvika. Der går vi om bor i Femunden II. Båten bringer oss til Femundhytten Gård, hvor vi blir mottatt av Tommy, Lill, Milda og Klas. Vi får omvisning i den nedlagte smeltehytta og blir fortalt om livet på gården. Til lunsj får vi servert spekemat, skjørost og rømme. Før vi returnerer hjem etter denne spesielle dagen, blir det tid til musikk I kveld dropper vi finstasen og kjører hest og vogn til Volldalskoja. I et bygg i tømmer og sten, tuftet på gamle byggetradisjoner, blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang, serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer. Etter måltidet, serveres kaffe fra svartkjelen, før hestene tar dere med tilbake til hotellet.Dag 6 – fredag 2. august Etter en god frokost er det klart for hjemreise.

Vi kjører via Tufsingdalen til Trysil hvor vi stopper for lunsj

Middag og overnatting ved Thon Hotel Vettre, Asker

Dag 7 – lørdag 3.august Frokost på hotellet Kl 09.00 starter vi på den siste transportetappen hjem. Vi kjører E18/E39 og stopper på Horisonten, Lillesand for lunsj og er hjemme i Dalane tidlig på kvelden.

Pris kr 12.860 pr person i db rom.


Prisen inkluderer: -Busstransport med en behagelig turistbuss med sjåfør og reiseleder -Ferje/ bom utgifter -1 natt på Thon Hotell Hallingdal med middag og frokost -4 netter på Vauldalen Fjellhotell inkl full pensjon og alle utflukter i følge programmet -I overnatting med middag og frokost på Thon Hotell Vettre, Asker -Lunsj hver dag på veg til/fra Vauldalen (4 lunsj) -Servering av kaffe/te underveis i bussen. Tillegg for: Singelrom kr 1.710,-. Drikke til maten. Frivillig avbestilling/reiseforsikring

NB! Turen gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte innen 15.juni 2019


Anne Margrethe Bendiksen

-annetur as- Drageland 1 N-4380 Hauge i Dalane Tlf 926 47 413


655 visninger

Comments


bottom of page