top of page
  • Forfatterens bildeAnne Margrethe Bendiksen

Elvercruise gjennom Provence 16.-22.september 2019

Oppdatert: 30. sep. 2019LYON - ARLES - PORT-SAINT-LOUIS - MARTIGUES - AVIGNON - VIVIERS - TAIN L'HERMITAGE – LYON

Annetur har igjen gleden av å kunne tilby en spennende tur i samarbeid med Desderi Travel. Denne gangen et elvecruise på elvene Rhône og Saône på det lekre skipet MS Camargue. Skipet som er lite og intimt tar kun 104 passasjerer, ble opprinnelig bygget i 1995 og modernisert i 2014/2015 M/S Camargue er 110 m lang, 10 m bred og har 54 lugarer. Fasiliteter: lounge bar med dansegulv - bar - spisesal - stor solterrasse med solstoler - gavebutikk. Sentralvarme, 220V strøm, air condition, radio, fri wifi om bord.Dag 1 – mandag 16.september Kl 08.00 avreise med buss fra Sokndal, Kl 08.30 avreise fra Gruset, Egersund Kl 12.00 avreise med KLM fra Sola til Lyon via Amsterdam Kl 17.35 ankomst Lyon På flyplassen blir vi hentet av buss som kjører oss til Hôtel Mercure Lyon Centre som ligger

ca 30 min fra fyplassen. Her sjekker vi inn for middag og overnatting med frokost.


Dag 2 – tirsdag 17.september– LYON + OMBORDSTIGNING Etter en deilig frokost på hotellet gjør vi oss klar for en guidet byvandring til fots i Lyon før vi blir transportert til havnen og sjekker inn på M/S Camargue. I kveld vil vi presenteres for mannskapet som skal ta oss opp og ned Rhône og Saône de kommende dager. Før middag er det «åpen bar» med velkomst cocktail, og etter middag er det underholdning av lokale krefter – alt mens MS Camargue cruiser gjennom natten.


Dag 3 - onsdag 18. september – ARLES Etter en deilig frokost med de lekreste, ferske franske bakervarer, cruiser vi sydover ned Rhône mot Middelhavet. Selvfølgelig kan du bare slappe av om bord og nyte Provence fra skipets soldekk, men du kan også delta på en av utfluktene – som er inndelt i en KLASSISK - og en OPPDAGELSES – versjon:


Den KLASSISKE er i dag: Opplev Baux-de-Provence! OPPDAGELSES-UTFLUKTEN er i dag: En fottur i Alpilles Montagnes til landsbyen Baux-de- Provence. I aften er det en kombinert utflukt for begge versjonene: En guidet tur gjennom Arles, en kulturby med spor som fører helt tilbake til Romertiden.


Dag 4 -torsdag 19.sept - ARLES - PORT SAINT LOUIS – MARTIGUES

Etter en frokost med forfriskende juice, herlig kaffe med varm melk og franske oster og cold-cuts, tilbys igjen to utflukter:


DEN KLASSISKE: Opplev Camargue! «Parc naturel régional de Camargue» ble offisielt etablert som nasjonalpark og naturreservat i 1970. Parken dekker 820km2, og er blant de mest villmarkspregede og best beskyttede i hele Europa. Et museum, like ved hovedveien, gir bakgrunnsinformasjon om flora, fauna og historien til området. Parken er også vernet som et av Frankrikes Ramsarområder.

OPPDAGELSES UTFLUKTEN: En jeep safari gjennom våtmarksområdet Camargue – en tur gjennom en av Sydeuropas siste villmarker. Vel tilbake på båten venter lunsj, mens vi cruiser mot den gamle pavebyen Avignon.


Dag 5 – fredag 20.september AVIGNON – VIVIERS med Ardèche Juvet

En ny morgen opprinner, med deilig franske lekkerbiskener på frokost buffeten. Også i dag tilbys to versjoner av skipets utflukter:

DEN KLASSISKE: En guidet utflukt gjennom Avignon med det gamle pave-palasset som dagens høydepunkt. OPPDAGELSES UTFLUKTEN :En fottur langs Pont du Gard med besøk på museet. Om ettermiddagen tilbys en utflukt som inkluderer begge versjonen: Opplev Ardèche-juvet – et skogområde mellom 300 og 1000 meters høyde, et landskap fullt av kontraster, verdenskjente innsjøer og juv som graver canyoner ... det er mange spesielle naturforhold som gjør Ardèche til et perfekt reisemål for friluftsaktiviteter. Dette er faktisk det ideelle reisemålet for alle som liker aktiviteter av den rolige typen ... eller de intense. Her er det mange turmuligheter! I Ardèche finnes det over 600 km offisielle turløyper ("Grande Randonnée" - GR), 750 km turstier (Sentiers de pays - GR de pays) og over 4500 km andre ruter. Liker du spenning? Med et landskap som er egnet for juvvandring (med fjell og vannveier), er Ardèche det perfekte sted for denne typen aktivitet. Med veiledning av en fjellfører kan du prøve deg på klatring, svømming og juvvandring - vi garanterer spenning og forfriskende opplevelser! Padle nedover Ardèche-juvet i kano. De 35 km nedover juvet (25 av dem går raskt) er en god utfordring for de som ønsker seg litt spenning i kano. Men det er jo begrenset hva vi har tid til i løpet av vår tilmålte tid i Ardèche.


Og MS Camargue cruiser videre til Viviers – så nå går det nordover og motstrøms...


Dag 6 – lørdag 21.sept - VIVIERS - TAIN L'HERMITAGE, Vercors Platået Hele denne morgenen cruiser vi videre oppover mot Tain L’Hermitage. Begge utfluktsversjonene har en og samme utflukt i dag da vi skal avlegge Vercors en visitt og smake på den navngjetne Clairette de Die – en musserende vin som Rhône-dalen er kjent for – altså «Rhône-Champagne». I aften er det Grand Gala i skipets restaurant – med ekstra fin mat og også litt ekstra fine viner... mens MS Camargue cruiser tilbake til sitt utgangspunkt; Lyon.


DAG 7: LYON – søndag 22.september En siste runde blant frokost buffetens franske lekkerbiskener før vi går fra borde klokken 07.30 og får busstransport til flyplassen. Kl 09.55 fly med KLM til Sola via Amsterdam Kl 13.40 ankomst Sola hvor bussen vår står klar for å kjøre oss hjem til DalanePris kr 17.980,- pr person i db rom/ db utvendig lugar på Main Deck og inkluderer:

-Buss fra Dalane til Sola t/r -Fly med KLM Sola Lyon via Amsterdam t/r -1 overnatting i db rom i Lyon på Hôtel Mercure Lyon Centre inkl middag og frokost -guidet byvandring i Lyon med norsk guide -Cruise med alle måltider fra middag 17. sept til frokost 22. sept. -Drikke / drikke, inkludert vann, vin, øl, fruktjuice og kaffe som serveres av CroisiEurope under måltider om bord, drinker som serveres i baren (standardmerker, med unntak av Champagne og vin/årgangsviner på vinkartet) -Åpen bar fra kl 12.00 til midnatt – standardmerker er gratis -Utvendig dobbeltlugar på Main Deck med eget bad/toalett og dusj -Underholdning om bord -Assistanse og hjelp fra vår flerspråklige vert / vertinne om bord -Velkomst cocktail -Gallamiddag siste kveld -Alle havneavgifter -Tips er inkludert (om noen ønsker å gi ekstra er det frivillig) -Transfer t/r skip, hotell og flyplass -Norsktalende reiseledere fra Annetur og Desderi Travel

Følgende er IKKE inkludert i turprisen: • Champagne og vin/årgangsviner på vinkartet • Frivillig avbestillingsforsikring / reiseforsikring • Alle utflukter (som kan bestilles og betales om bord eller kjøpes på forhånd som en «utfluktspakke») Mer informasjon og priser for utfluktene foreligger i løpet av våren. • Utgifter av personlig karakter

Vi har på hånd 15 db lugarer og 30 flybilletter. Påmelding snarest. Først til mølla......

Ved påmelding sendes det ut faktura på depositum som er 50 % av beløpet. Restbeløpet forfaller 15.juni.

AVBESTILLINGSREGLER: Ved avbestilling beregnes følgende avbestillingsgebyr: Fra påmelding til 17 mai 2019: 50% av turens totalpris går tapt. 18. mai 2019 til 17 september 2019: 100% av cruisets totalpris går tapt


Husk pass! NB! Passet ditt må være gyldig i seks måneder etter cruisets avslutnings- dato.


NB! Antall anløp på Rhone og Savone er begrenset. Båter kan bli fortøyd side om side. Underlagt vilkårene for salg av CroisiEurope - Lisens IM067100025. For passasjerens sikkerhet kan kapteinen og mannskapet på skipet bestemme seg for å endre rute og navigasjonsplanene.Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.Anne Margrethe Bendiksen

-annetur as- Drageland 1 N-4380 Hauge i Dalane Tlf 926 47 413


688 visninger

Comments


bottom of page