top of page
  • Forfatterens bildeAnne Margrethe Bendiksen

TIDLIGERE TURER: Vestlandstur 25. - 28.juni 2018

Oppdatert: 28. mar. 2019


Vestlandstur med flotte opplevelser og nydelig natur (Denne turen er laget for Sokndal pensjonistforening og andre som har lyst til å være med.)


Dag 1 mandag 25.juni

Avreise fra Dalane om morgenen etter avtale. På formiddagen skal vi besøke Utstein Kloster. Her får vi omvisning av guide som viser oss Kongsgården og Klosteret fra middelalderen – senere Herregårdsete – et klenodium, vel verd et besøk. Omvisningen på klosteret blir etterfulgt av lunsj på Utstein Kloster Hotell

Etter lunsj kjører vi til Mortavika for å ta ferje til Arsvågen. Fortsetter så mot Rosendal via Skånevik. Middag og overnatting på Rosendal Fjordhotell.


Dag 2 – tirsdag 26.juni

Frokost på hotellet

Omvisning i Baroniet i Rosendal – i 1600 tall slottets herskapsetasje og en vandring i stilepoker fra slutten av 1600 tallet og helt til begynnelsen av 1900 tallet. På vestsiden av slottet finnes den 300 år gamle hagen, med et vell av roser plassert i et sirkelformet labyrintmønster. Hagen kan dateres til rundt 1660 og er landets eldste bevarte renessansehage.

Etter omvisningen fortsetter vi på turen vår, vi passerer Odda og kjører langs Sørfjorden til Kinsarvik hvor vi spiser lunsj. Her er det også mulig å besøke fabrikkutsalget til Hardangerbestikk.

Fortsetter så over den nye Hardangerbroa, passerer Voss før vi kommer til Bergen og tar inn på Thon Hotel Orion for 2 netter. Felles middag på hotellet om kvelden.


Thon Hotel Orion er et totalrenovert hotell like ved Bryggen i Bergen. Det er gangavstand til Torgalmenningen, Fløibanen og andre severdigheter i sentrum.

Dag 3 – onsdag 27.juni

Frokost på hotellet.

I dag skal vi besøke Håkonshallen som er mer enn syv hundre og femti år gammel, og ble reist mellom 1247 og 1261 av kong Håkon Håkonsson som kongebolig og festsal. Vi skal også besøke Gamle Bergen Museum i Sandviken hvor det er ”levende Museum” med skuespillere som tar deg med tilbake i tid inne i husene og ute. Resten av dagen er på egenhånd. Lunsj og middag er ikke inkludert i dag.

Dag 4 – torsdag 28.juni

Frokost på hotellet. Kl 12.00 utsjekk fra hotellet

Kl 12.30 innsjekk Fjordline kl 14.30 Avreise med MS Bergensfjord, Fjordline sine flotte ferje som tar oss sjøveien fra Bergen til Stavanger. En vakker sjøreise med tid til hygge og avslapping. Her er muligheter for å kjøpe seg et godt måltid mens du nyter utsikten av Vestlandskysten. kl 19.00 ankommer vi Risavika, Stavanger og fortsetter hjem til Dalane


Pris kr 6.670,- pr person i db rom


Prisen inkluderer: Busstransport, reiseleder, ferjeutgifter, 1 overnatting i db rom med frokost på Rosendal Fjordhotell, 2 netter med frokost på Thon Hotell Orion i Bergen, 2 lunsj, 2 middag, all entre`/ omvisning og guiding i henhold til programmet.

Tillegg for : Singelrom kr 1.100,-, Tillegg for frivillig avbestillingsbeskyttelse/reiseforsikring.


Påmelding snarest. Turen blir gjennomført ved tilstrekkelig antall påmeldte innen 1.mai.

Ta gjerne kontakt for spørsmål.

Mvh

Anne Margrethe Bendiksen

Annetur AS Drageland 1 N-4380 Hauge i Dalane Tlf 926 47 413


427 visninger

Comments


bottom of page